ToTu: A Tudatos Tojástermékek Forradalma

Az életünket kiszínesítő tojástermékek népszerűsége sosem hagy alább, és egyre több fogyasztó igyekszik olyan lehetőségeket találni, amelyekkel kielégíthetik ezen finomságok iránti vágyukat, miközben az egészségükre és a környezetre is odafigyelnek. A ToTu egy olyan cég, amelynek léte és tevékenysége összefonódik ezekkel a fontos szempontokkal.

Az egészséges táplálkozás és a fenntarthatóság iránti igény egyre nő világszerte, és a ToTu éppen erre a keresletre válaszol. De kik is ők valójában?

A ToTu egy rövidítés a „Tojás Tudatosan” kifejezésből, és pontosan ezt képviselik. A vállalat alapítói szívügyüknek tekintik az egészséges és fenntartható élelmiszereket, különös tekintettel a tojásokra. Az egyszerű tojások mögött álló komplex problémákra koncentrálva a ToTu olyan termékeket kínál, amelyek kielégítik mind az étkezési, mind a fenntarthatósági szempontokat.

A ToTu termékek eredete

ToTu: A Tudatos Tojástermékek Forradalma 2

A ToTu egy 100%-ban magyar találmány: a termékek mögött álló hazai vállalkozás, a Capriovus Kft. már 1991 óta foglalkozik tojástermékek feldolgozásával (pl. tojáslevek, tojásporok, tojásrudak). A legújabb irányt reprezentálják a ToTu termékek, amelyek csupán pár éve kaphatók a piacon.

A cég kutatás-fejlesztési vezetője, Dr. Németh Csaba szerint az innováció annak is köszönhető, hogy a tojás termékek milyensége mindig is közel volt a tejtermékekéhez, és nem csak a magas fehérjetartalom miatt: a tojásfehérje ugyanis cukor és zsír hozzáadása nélkül is ugyanolyan állagúvá alakítható, mint amilyen a legtöbb tejtermék.

Ez ihlette meg a ToTu-t. Dr. Németh Csaba a Capriovus Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem munkatársaival együtt olyan magas fehérjetartalommal rendelkező termékeket hoztak létre, amelyeket a sportolók, fogyni vágyók, és a tudatos, egészséges táplálkozás hívei is bűntudat nélkül fogyaszthatnak, hiszen a tejtermékekkel ellentétben nincsen bennük se zsír, se cukor. Jelenleg tojás alapú túróból, tejfölből, sajtkrémből és tejből áll a termékcsalád, valamint elkezdődött az ízesített termékek gyártása is, mint a ToTu kanalasan krémes (epres joghurt-analóg) és a ToTu kávé ital (latte-analóg).

ToTu: A Tudatos Tojástermékek Forradalma 3

Alternatív fehérjeforrás sportolóknak: a tojás alapú ToTu termékek előnyei

 

A ToTu termékek alapvetően több fehérjét tartalmaznak, mint a tej-alapú megfelelőjük. A ToTu Rögös (ez a túró analógja) szárazanyagra vetített fehérjetartalma például 95%, ami remek lehetőséget nyújt a testépítők számára, hogy cukor és zsír fogyasztása nélkül növelhessék a fehérjebevitelüket.

Már a kezdetekkor, az Opten Vasas jégkorong csapata is a ToTu termékeket kezdte el fogyasztani 2020 év vége felé egy 6 hetes fizioterápiás program keretein belül, hogy minél előbb visszanyerhessék fizikai erőnlétüket a koronavírus járvány okozta edzés kiesések miatt, akik példáját számtalan további sportoló követte.

Dr. Németh Csaba szerint az sem utolsó szempont, hogy a tojásfehérje fogyasztás hosszú távon is elősegíti a sportos életmód fenntartását. A ToTu több esszenciális aminosavban is gazdag, teljes értékű biológiai terméknek számít, aminek az emészthetősége sokkal egyszerűbb a tejfehérjéhez képest, és az időskorban kialakuló izomtömeg veszteség lelassításában is fontos szerepet játszik.

 

Szeptember 24-én, az Öko Zsibongó Food eseményen örömmel jelentjük be, hogy a ToTu is csatlakozik hozzánk! Részt vesznek ők is az Egészségre Éhezők Viadalában, ugyanis még izgalmasabbá teszik az eseményt és egy különdíjat ajánlanak fel egy szerencsés pályázónak. Egy izgalmas ajándékcsomaggal készülnek, amelyben számos meglepetés vár rátok. Ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló lehetőséget, és tartsatok velünk szeptember 24-én az Öko Zsibongón, hogy esélyetek legyen elnyerni ezt a lenyűgöző ajándékcsomagot!